Omenoiden satokausi on nyt parhaimmillaan - tällä kertaa työn alle pääsee omenapiirakka. Lisänä maistuu herkullinen vaniljakastike, tällä kertaa valmiista.
OMENAPIIRAKKA
Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
½ tl kanelia
2 dl piimää, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
1 kananmuna
Täyte:
1-2 isoa omenaa
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
Pohjan valmistus:
1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota esille valmistusaineet ja työvälineet sekä piirakkavuoka (halkaisija 26-28cm). Voitele piirakkavuoka rasvalla.
2. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaneli. Sekoita puuhaarukalla.
3. Lisää jauhokulhoon piimä tai muu maitovalmiste, öljy ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina vuokaan. Kaavi kulho, jotta taikinaa ei mene hukkaan.
Täytteen valmistus:
5. Pese ja kuori omenat (suomalaisille omenoille riittää pelkkä pesu) ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
6. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
7. Paista piirakkaa uunin keskitasossa 25-30 min.
Herkuttele vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti