torstai 25. elokuuta 2016

Herkullista omenapiirakkaa vaniljakastikkeen kera

Omenoiden satokausi on nyt parhaimmillaan - tällä kertaa työn alle pääsee omenapiirakka. Lisänä maistuu herkullinen vaniljakastike, tällä kertaa valmiista.

OMENAPIIRAKKA

Pohja:
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
½ tl kanelia
2 dl piimää, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
1 dl öljyä
1 kananmuna

Täyte:
1-2 isoa omenaa
1 rkl sokeria
1 tl kanelia

Pohjan valmistus:

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota esille valmistusaineet ja työvälineet sekä piirakkavuoka (halkaisija 26-28cm). Voitele piirakkavuoka rasvalla.
2. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri ja kaneli. Sekoita puuhaarukalla.
3. Lisää jauhokulhoon piimä tai muu  maitovalmiste, öljy ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Kaada taikina vuokaan. Kaavi kulho, jotta taikinaa ei mene hukkaan.

Täytteen valmistus:
5. Pese ja kuori omenat (suomalaisille omenoille riittää pelkkä pesu) ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
6. Asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
7. Paista piirakkaa uunin keskitasossa 25-30 min.

Herkuttele vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa!


Mänty-luokan tyttöjen omenapiirakka soijamaidolla ja ilman kananmunaa - oli hyvää!

Erityisruokavaliosovellus:

Gluteeniton: käytä vehnäjauhojen sijaan gluteenitonta jauhoseosta
Munaton: pikataikina onnistuu myös ilman kananmunaa
Maidoton: käytä maidottomaan pikataikinaan piimän, kermaviilin tai jogurtin sijaan maustamatonta soijajogurttia tai kookosmaitoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti