Pizzapohja:
1½ dl vettä
1/4 pala tuorehiivaa tai 1½ tl kuivahiivaa
n. 3 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä
1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 astetta).
2. Murenna hiiva veteen ja sekoita puuhaarukalla.
3. Lisää muut aineet ja alusta taikina käsin.
4. Taputtele tai kauli taikina pellille leivinpaperin päälle pyöreäksi tai suorakulmion muotoiseksi, ohueksi pizzapohjaksi.
5. Peitä leivinliinalla ja jätä kohoamaan lämpöiseen paikkaan 10-15 minuutiksi.
6. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
7. Valmista tomaattikastike ja pizzan täytteet.
Tomaattikastike:
1 pieni tlk tai ½ dl tomaattipyrettä
1 dl tomaattimurskaa
1 tl pizzamaustetta, oreganoa tai basilikaa
Sekoita tomaattipyree ja tomaattimurska keskenään. Mausta. Voit halutessasi lisätä valkosipulia tomaattikastikkeen joukkoon.
Täytteitä maun mukaan:
-kinkkua, kebab-lihaa, tonnikalaa, paprikaa, tomaattia, mozzarella-juustoa, oliiveja, ananasta, paistettua broileria, paahdettua jauhelihaa, sinihomejuustoa
-2 dl juustoraastetta pizzan päälle
8. Levitä kohonneen pohjan päälle tomaattikastike, valitsemasi täytteet ja juustoraaste.
9. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
Hiiva tarvitsee aikaa, lämpöä ja ravintoa (sokeri / hunaja / siirappi) sekä nestettä (esim. maito / vesi / piimä). Hiiva saa ravintoa myös jauhojen tärkkelyksestä. Hiivataikinaan laitetaan aina jonkin verran vehnäjauhoja, jotta saadaan syntymään sitkoverkko. Hiiva tarvitsee aikaa kohottamiseen. Taikina peitetään liinalla, ja kohotetaan lämpimässä paikassa.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti