torstai 20. elokuuta 2015
2. Osaatko mitata oikein?
Toisella opetuskerralla harjoittelemme mittaamista, astioiden pesua käsin tiskaamalla sekä kertaamme uunin käyttöä.
Käytännön työ: teeleivät - helposti ja nopeasti hyvää esimerkiksi välipalalle tai iltapalalle.
Teeleivät (pikataikina)
2 kpl
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 mm (maustemitta) suolaa
1 rkl öljyä
1 dl maitoa
1 dl porkkanaraastetta
1 dl juustoraastetta
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Suojaa uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet.
3. Kuori porkkana ja raasta se.
4. Lisää öljy, maito, porkkana- ja juustoraaste. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi.
5. Lusikoi taikina leivinpaperille kahdeksi keoksi. Ripottele vähän jauhoja taikinan päälle ja taputtele ne 1 cm:n paksuisiksi leiviksi.
6. Pistele leivät haarukalla, jotta niihin ei tule paistamisen aikana kohokuorta.
7. Paista leipiä uunin keskitasossa noin 13 min.
Tunnilla käsiteltyjä asioita:
- mittaaminen
-astioiden käsinpesu
-uunin käyttö
-pöytien pyyhintä
-kattaminen
-jälkityöt
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti