sunnuntai 30. elokuuta 2015

3. Kiehauttaa, keittää, hauduttaa


Tällä opetuskerralla harjoittelimme lieden käyttöä ja valmistimme hiutalepuuroa ja teimme sen kanssa kiisseliä. Työ tehtiin parityönä.


Marjakiisseli

5 dl hyvänmakuista mehua
2½ rkl perunajauhoja
1- 2 dl marjoja
(1-2 rkl sokeria jos happamia marjoja)
pinnalle: sokeria

1. Sekoita mehu ja perunajauhot kattilassa.
2. Kuumenna seosta koko ajan pohjaa pitkin puuhaarukalla sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja ensimmäiset kuplat näkyvät. Nosta kattila pois liedeltä.
3. Lisää marjat.
4. Tarkista maku.
5. Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.


Hiutalepuuro

5 dl vettä tai maitoa
n. 2 dl hiutaleita tai pakkauksen ohjeen mukaan
½ tl suolaa

1. Kiehauta vesi kattilassa.
2. Ripottele hiutaleet joukkoon ja sekoita puuhaarukalla, kunnes puuro sakenee.
3. Alenna lämpöä ja keitä puuroa kannen alla pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä.
4. Mausta puuro suolalla.


Tunnilla käsiteltyjä asioita:
- kiehauttaminen, keittäminen, hauduttaminen
- lieden käyttö
- suurustaminen: kokonestesuurustus
-lieden pesu
-edellisten tuntien asioiden kertaamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti