torstai 6. lokakuuta 2016

JAUHELIHAKEITTO



Jauhelihakeitto

1 porkkana
pala lanttua
pala palsternakkaa
pieni pala selleriä
6-7 dl vettä
5 maustepippuria
1 laakerinlehti
3-4 perunaa
½ sipulia
1 valkosipulin kynsi
tuoretta persiljaa
150 g jauhelihaa
1 tl suolaa

1. Pese, kuori ja kuutioi porkkana, lanttu, palsternakka ja selleri.
2. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta se. Lisää kiehuvaan veteen paloittelemasi juureskuutiot, kokonaiset maustepippurit ja laakerinlehti. Keitä 10 minuuttia.
3. Pese, kuori ja lohko perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori valkosipuli.
4. Lisää kattilaan sipuli, perunalohkot sekä puserrettu valkosipulinkynsi. Keitä kasviksia noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
5. Paahda jauheliha pinnoitetussa kattilassa tai paistinpannussa. Mausta suolalla. Lisää jauheliha keittoon.
6. Hienonna persilja ja lisää keittoon. Tarkista maku.


Keiton maun salaisuus piilee liemessä. Kun käytät tuoreita kasviksia, niistä liukenee liemeen herkullinen maku. Maustepippuri, laakerinlehti, sipulit ja yrtit ovat perustana maukkaalle keitolle.



PAAHTAMINEN PINNOITETUSSA ASTIASSA ILMAN RASVAA
Paistinpannuun laitetaan vähän vettä ja pannu kuumennetaan. Kun vesi on haihtunut, pannu on riittävän kuuma ja siihen lisätään paahdettavaa jauhelihaa tai muuta ruoka-ainetta pienissä erissä niin, että pannu pysyy kuumana. Lieden tehoa säädellään tarpeen mukaan. Paahtamiseen ei tarvita ollenkaan rasvaa.


SIPULIN PILKKOMINEN



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti