torstai 29. lokakuuta 2015
10. YHTÄ PALJON - kakkupohja
YHTÄ PALJON - kakkupohja (pieni)
1. Laita uuni päälle + 175 astetta.
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
3. Ota esille kolme samankokoista juomalasia.
4. Riko ensimmäiseen lasiin 2 kananmunaa. Laita seuraavaan lasiin yhtä paljon sokeria ja kolmanteen lasiin yhtä paljon vehnäjauhoja. Lisää vehnäjauhojen joukkoon ½ tl leivinjauhetta ja sekoita.
5. Vaahdota kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
6. Lisää jauhoseos varovasti joukkoon siivilän läpi puuhaarukalla tai nuolijalla sekoittaen.
7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa 20 - 30 min.
Voit kokeilla kakun kypsyyttä hammastikulla. Kun tikkuun ei jää yhtään taikinaa, on kakku kypsä.
Jos valmistat kakkupohjan kotona, kannattaa tehdä neljän munan kakkupohja. Muista tällöin kaksinkertaistaa myös leivinjauheen määrä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti