maanantai 19. lokakuuta 2015

6. Uunikala ja perunamuusi

Uunikala

200g kalafilettä
1/4 tl suolaa
ripaus sitruunapippuria
tuoretta tilliä

1. Voitele uunivuoka ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Ripottele mausteet kalalle.
3. Kypsennä kalaa uunissa 20-30 minuuttia.


Kermaviilikastike

1 dl kermaviiliä
½ tl sitruunamehua
½ tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus sitruunapippuria
1- 2 rkl tuoretta tilliä

Sekoita kaikki aineet keskenään. Maista ja anna mausteiden tasaantua hetken aikaa.

Perunamuusi

6-8 perunaa (jauhoinen lajike)
½ - 1 tl suolaa
1-2 dl maitoa

1. Pese, kuori ja huuhtele perunat. Jos haluat nopeuttaa perunoiden kypsymistä, lohko ne.
2. Pane perunat kiehuvaan veteen ja keitä ne kypsäksi.
3. Kaada keitinvesi kattilasta kannen avulla pois.
4. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon (kuumaa) maitoa vähitellen ettei muusista tule liian löysää. Sekoita.
5. Mausta suolalla ja vatkaa kuohkeaksi.

Vihreä salaatti

Tunnilla käsitellyt asiat

Tuoreen kalan tuntomerkit
Kala ravitsemuksessa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti