maanantai 19. lokakuuta 2015

5. Nakkikeitto ja ohra-perunarieska

Nakkikeitto

1 porkkana
pala lanttua
pala selleriä
pala palsternakkaa
7dl vettä
5 maustepippuria
4 keskikokoista perunaa
4 nakkia
½ sipuli
½ tl suolaa

1. Pese, kuori ja kuutioi porkkana, lanttu, palsternakka ja selleri. Pese, kuori ja lohko perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit.
2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kiehuvaan veteen porkkana-, lanttu-, palsternakka- ja sellerikuutiot. Anna juuresten kiehua 10 min.
3. Lisää kattilaan sipuli ja perunalohkot. Keitä keittoa  noin 10 minuuttia.
4. Lisää nakit ja mausteet. Keitä vielä noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja kasvisten kypsyys. Voit ripotella valmiin keiton päälle persiljasilppua.


Ohra-perunarieska

3/4 dl perunasosejauhetta
2½ dl ohrajauhoja
2½ dl vettä
1 kananmuna

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Sekoita perunasosejauhe ja ohrajauhot keskenään.
3. Lisää vesi jauhoseokseen ja sekoita. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Jaa taikina pellille neljään osaan. Ripottele pinnalle reilusti jauhoja ja taputtele pyöreiksi noin sentin paksuisiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla.
5. Kypsennä uunin ylätasossa 10-15 minuuttia. Rieskat ovat valmiita, kun niiden pinnalle tulee ruskeita pilkkuja.

Tunnilla käsitellyt asiat:
juuresten ja vihannesten tunnistaminen
kasvisten käsittely
kasvisasiantuntijatyö alkuun
kohottamaton taikina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti